U bevindt zich hier: home > advocaten > erwin jonker

mr. E.R. Jonker (Erwin)

ONDERNEMINGSRECHT | OVERIGE RECHTSGEBIEDEN | HUURRECHT | OVEREENKOMSTENRECHT

E-mail: e.r.jonker@ariensadvocaten.nl

Erwin is geboren en getogen in Zuidlaren. Hij heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in 1998 afgestudeerd met als specialisatie Bedrijfsrecht.

Na zijn afstuderen heeft hij korte tijd gewerkt voor een detacheringbureau. In 2000 is hij begonnen in de advocatuur. Vanaf 2001 tot 2016 is hij werkzaam geweest bij AssumDelft advocaten in Leusden. Per 1 mei 2016 heeft zich aangesloten bij Ariëns Advocaten.

Zijn praktijk kan worden omschreven als een (algemene) advies- en procespraktijk. In het verleden heeft hij veel geprocedeerd in huur- en (verwerende) incassozaken. De laatste jaren bestaan zijn werkzaamheden uit advisering en het voeren van (min of meer) complexere (handelsrecht) procedures, zowel bij de rechter alsook bij andere instanties, zoals bijvoorbeeld; het Kifid, de SGOA, de accountantskamer, de Raad van Discipline.

Erwin heeft een gedegen kennis van het Nederlands verbintenissen- en vermogensrecht, in combinatie met het Nederlands Procesrecht. Sinds een aantal jaren is hij ook lid van de Vereniging van Incasso- en procesrecht advocaten (afgekort Via). De Via is een specialistenvereniging binnen de Nederlandse Orde van Advocaten.

Daarnaast heeft hij ruime ervaring als het gaat om advisering richting het MKB met betrekking tot het ondernemingsrecht, waaronder mede begrepen het insolventierecht, meer in het bijzonder als het gaat om (bestuurders)aansprakelijkheid en schuldhulpverlening voor ondernemers en bedrijven.

Erwin is lid van de Vereniging van Incasso- Procesadvocaten (Via). Erwin is ook lid van een aantal businessclubs (Business Open, de Maatschappij voor Nijverheid en Handel, en Ondernemers in Bedrijf). Daarnaast is hij secretaris van de Kiwanisclub Leusden. Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Erwin houdt zich in de praktijk onder meer bezig met het ondernemingsrecht, beslag- en executierecht, (buitenlandse) incasso’s, procesrecht (litigation), vermogensrecht, verbintenissenrecht (contracten / overeenkomsten), huurrecht, en faillissementsrecht (inclusief bestuurdersaansprakelijkheid, schuldsanering en schuldhulpverlening voor ondernemers en bedrijven).

Erwin volgt met enige regelmaat post academische cursussen, waaronder recentelijk; Wet financieel Toezicht, bestuurdersaansprakelijkheid, update burgerlijk procesrecht, Kort Geding en conservatoir beslag, wederkerige overeenkomsten, update verbintenissenrecht.

Mr. E.R. Jonker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het burgerlijk recht en het huurrecht als rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen per geregistreerd rechtsgebied.

Onderhuurbescherming

     mr. E.R. Jonker (Erwin) | 26 oktober 2021 ONDERHUURBESCHERMING De woningbouwstichting wil een moeder met drie kinderen uit huis zetten. De moeder is radeloos. Toch leek het een mooie oplossing. De moeder was op zoek naar een passende woonruimte en via een...

mr. E.R. Jonker (erwin)

ondernemingsrecht | overige rechtsgebieden | huurrecht | overeenkomstenrecht

Erwin is geboren en getogen in Zuidlaren. Hij heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in 1998 afgestudeerd met als specialisatie Bedrijfsrecht.

CONTACTGEGEVENS

Ariëns Advocaten Amersfoort
E info@ariensadvocaten.nl
T (033) 463 77 27
F (033) 461 51 40

Adres
Stadsring 75
3811 HN Amersfoort

Plattegrond >>