mw. mr. N.C. Bouman-de Vos (Nicole) | 9 april 2021

Natuurlijk is het niet mogelijk alleen te scheiden. Trouwen doe je ook niet alleen, het is een overeenkomst tussen 2 mensen, welke wordt bekrachtigd door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de aanwezigheid van getuigen. Voor scheiden zijn in ieder geval 1 of 2 advocaten nodig en een rechter. En bij voorkeur regel je de gevolgen van de echtscheiding voor jullie beiden en jullie kinderen samen met je toekomstige ex-echtgeno(o)t(e) in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

Maar wist je dat er meer mensen zijn die betrokken kunnen worden bij het scheidingsproces om dit vlot en zorgvuldig te laten verlopen? Een makelaar, financieel adviseur, mediator en scheidingscoach zijn andere professionals die de echtscheiding samen met jou en mij in goede banen kunnen leiden.

Want het geeft rust als de huisvesting na scheiding goed is geregeld en de echtelijke koopwoning op een eerlijke wijze getaxeerd wordt om tot afspraken over de verdeling te kunnen komen. Een makelaar kan je dan verder helpen. Het geeft ook rust als je weet waar je na de scheiding op financieel gebied aan toe bent, als je weet waar je voor een nieuwe hypotheek terecht kunt en je weet wat de waarde is van de onderneming. In dat geval heb je behoefte aan een financieel adviseur.

Soms heb je hulp nodig op het gebied van acceptatie en communicatie. Kun je niet tot praten komen met elkaar omdat je beiden op een ander emotioneel niveau zit in de verwerking van de echtscheiding? Een scheidingscoach helpt bij het verwerkingsproces om jullie klaar te stomen voor de volgende stap. Wil je graag samen tot een oplossing komen, maar lukt het niet zelf om samen op één lijn te komen? Een mediator kan helpen om tot werkbare afspraken te komen die jullie beiden zien zitten.

Als advocaat help ik op juridisch terrein, maak ik je rechten en plichten inzichtelijk en maak ik graag het proces af met de procedure bij de rechtbank, ook in het geval het niet lukt om tot afspraken te komen met elkaar. Met hulp van de advocaat of als jullie beiden een advocaat hebben wordt ook toegewerkt naar overeenstemming om deze vervolgens vast te leggen. Soms is hierbij de hulp van een mediator nodig, soms ook niet.

Geen echtscheiding is hetzelfde. De ene keer zijn de hiervoor genoemde hulptroepen niet nodig naast de advocaat of niet allemaal, een andere keer is hier wel behoefte aan en dan is het fijn de hulptroepen binnen handbereik te hebben. Een vechtscheiding moet immers altijd voorkomen worden.

Sinds kort heb ik met een aantal professionals op deze terreinen de handen ineen geslagen en een platform gelanceerd. Niets moet, alles mag. Het inschakelen van een speler verplicht niet tot het inschakelen van een andere speler en de samenwerking is niet exclusief. Maar de bedoeling is de klant via de website in een oogopslag te informeren over wat er zoals komt kijken bij een echtscheiding en een service te bieden met diverse vormen van dienstverlening van samenwerkende professionals waarbij de lijnen kort zijn. Uiteraard geldt dit ook voor mensen met een geregistreerd partnerschap of samenlevers die uit elkaar gaan. Bezoek gerust eens de site en kom in contact met een of meerderen van ons om je verder op weg te helpen bij de echtscheiding en om jou, je partner en de kinderen zonder onnodige kleerscheuren het proces te laten doorstaan met een geruste blik op de nieuwe toekomst.

https://scheidingscollectiefamersfoort.nl

 

 

mw. mr. N.C. bouman-de vos (nicole)

familierecht | erfrecht |   overeenkomstenrecht

Nicole is in 2005 in twee studies, Nederlands Recht en Notarieel Recht, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar studie heeft zij bij een rechtswinkel gewerkt waar de liefde voor het vak is ontstaan. Sedert 2011 is zij werkzaam bij Ariëns Advocaten Amersfoort.

Bank mag coffeeshophouder zakelijke rekening niet weigeren

Een bank beëindigt de privérekening en de zakelijke rekeningen van een man die een coffeeshop heeft. Dat had niet gemogen, oordeelt het gerechtshof.

De man heeft al decennialang een privérekening bij een bank. Sinds 2003 had hij daar

Benadelingsverbod beschermt bonafide klokkenluider tegen ontbinding arbeidsovereenkomst

Een werknemer werkt als reparateur voor een fietsenproducent. Zijn werkgever vraagt de kantonrechter om ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst vanwege ernstig verwijtbaar handelen. De man zou naar collega’s hebben geschreeuwd en gedreigd hebben om

Werknemer niet verplicht loyaliteitsverklaring te ondertekenen

Een werknemer heeft een conflict met zijn werkgever. Alleen als hij een loyaliteitsverklaring ondertekent, kan hij blijven. Het gerechtshof moet oordelen of dit zomaar kan.

Een man is sinds 2007 als technisch manager in dienst bij een instelling die

Wetsvoorstel tegen discriminatie op arbeidsmarkt strandt in Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel dat discriminatie op de arbeidsmarkt moet voorkomen op 26 maart 2024 verworpen. Er is twijfel over het effect van de wet en er wordt gevreesd voor te veel regeldruk voor bedrijven.

Het wetsvoorstel ‘Toezicht

Tussenpersoon was vertegenwoordigingsbevoegd

Regelmatig doen bedrijven of instellingen zaken met elkaar via een tussenpersoon of vertegenwoordiger. De vraag is of deze een volmacht heeft om namens een partij op te treden, en of die partij gebonden is aan een overeenkomst die de

Concurrentiebeding wordt ingeperkt

Een concurrentiebeding staat vaak standaard in arbeidsovereenkomsten – zelfs als van bescherming van de concurrentiepositie van het bedrijf geen sprake is. Dat belemmert werknemers om makkelijk over te stappen. Daarom wil de regering de mogelijkheden

Bestuurders niet aansprakelijk voor schade wegens non-conformiteit mondmaskers

Tijdens de coronacrisis aan de Nederlandse Staat geleverde mondmaskers blijken non-conform. De Staat wil dat de leverancier ruim € 43 miljoen terugbetaalt, maar dat gebeurt niet. De Staat stelt de bestuurders van de leverancier aansprakelijk

Verzoek tot wedertewerkstelling afgewezen; beide partijen schuldig aan conflict

Een vrouw werkt al ruim 35 jaar voor een winkel die in handen is van haar broer en zoon. Ze is arbeidsongeschikt en in conflict met haar zoon. Daardoor kan ze niet re-integreren. Ze eist nu in kort geding bij de kantonrechter van de rechtbank

Gedupeerden van mogelijke beleggingsfraude zien vele miljoenen verdampen

Enkele beleggers zien hun bij een vrouw in beheer gegeven miljoenen in rap tempo verdampen, nadat zij is gearresteerd op verdenking van onder meer oplichting. In kort geding eisen zij dat de Staat de vrouw tijdelijk weer laat handelen om de verliezen

Geen vereenzelviging van aandeelhouder met bv

Een leninggever leent een bedrag aan een besloten vennootschap (bv). Hij sluit ook een privélening met de directeur en enig aandeelhouder van deze bv. Bij die privélening wordt geen termijn voor terugbetaling afgesproken. Tegelijkertijd

CONTACTGEGEVENS

Ariëns Advocaten Amersfoort
E info@ariensadvocaten.nl
T (033) 463 77 27
F (033) 461 51 40

Adres
Stadsring 75
3811 HN Amersfoort

Routebeschrijving >>